Vrijstelling vermogen ouderen vervalt

De extra vrijstelling voor het vermogen van ouderen vervalt in 2016! Bent u ouder dan 65 jaar, en heeft u vermogen? Dan heeft dit mogelijk gevolgen voor uw huurtoeslag. De kans bestaat dat door het vervallen van deze vrijstelling uw vermogen te hoog is, en u hierdoor niet meer in in aanmerking komt voor huurtoeslag.

In 2016 mag u, ook als u 65 jaar of ouder bent, maximaal € 24.437 vermogen hebben. Dit geldt tevens voor uw toeslagpartner en andere medebewoners die meetellen voor uw huurtoeslag. Dit bedrag geldt per persoon. Als u een toeslagpartner heeft mag u de bedragen van beide bij elkaar optellen, en mogen u en uw partner samen dus maximaal € 48.874 vermogen hebben.

Vermogen te hoog in 2016

Wanneer u in 2016 over deze grens heen gaat, is het belangrijk dat u op tijd uw toeslagen voor 2016 stop zet. Als u dit voor 1 november 2015 doorgeeft aan de Belastingdienst, dan voorkomt u dat u een deel van uw huurtoeslag terug moet betalen. Op de site van de Belastingdienst staat een handige rekenhulp om te bepalen wat uw vermogen in 2016 is.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

 1. Ik lees de armoedegrens voor een gezin met 2 kinderen ligt op €1920.- excl.huurtoeslag die gemiddeld €180 bedraagt: Dat betekent dat de armoedegrens op ca €2100.- per maand ligt.
  Wie vindt dat dit in armoede leven is lijdt wat betreft inderdaad aan geestelijke armoede!!
  Dat geldt ook voor een alleenstaande met kinderen €1540.- excl.huurtoeslagdie i.c gemiddeld op ca €220.-zal liggen Dus ook hier de geestelijke armoede grens op €1760.-
  Iedereen moet proberen zijn ook zijn eigen broek op te houden en niet door de hardwerkende medemens laten betalen.
  N.B.We hebben in dit land 400.000 Poolse werkkrachten die voor hun loon elke morgen op tijd uit hun bed stappen.
  Bedenk wat Kennedy ooit zei:
  Vraag niet steeds “Wat kan het land voor mijdoen?? doen,maar vraag “Wat kan ik voor ons land doen!!!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.