Kabinetsplannen huurtoeslag 2016 bekend

De eerdere aangekondigde bezuiniging op de huurtoeslag in 2016 gaat niet door. Het kabinet was, vanwege de steeds verder oplopende kosten aan huurtoeslag, van plan om in 2016 flink te gaan bezuinigen. Naar schatting moet de Belastingdienst in 2016 tot 3,5 miljard euro aan huurtoeslag uitbetalen. Dit zou het kabinet een tekort van 230 miljoen euro op gaan leveren.

Dit tekort kan voor een deel worden opgevangen doordat de huren minder stijgen dan verwacht. Ook is het budget uit de algemene middelen tijdelijk verhoogd. In 2017 zal er wel bezuinigd moeten worden op de huurtoeslag. Iets wat veel mensen zullen gaan merken.

Ook wordt de maximale rekenhuur voor de huurtoeslag voor 3 jaar vast gezet op 710,68 euro per maand. Als u nu al huurtoeslag ontvangt, dan blijft u hier recht op hebben, ook al is uw huur straks mogelijk te hoog. Gaat uw huur over deze grens heen, dan krijgt u over het bedrag boven de 710 euro geen huurtoeslag meer. De nieuwe huurverhogingen komen dan geheel voor uw rekening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.