Huurtoeslag leeftijd

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Of u huurtoeslag kunt krijgen is mede afhankelijk van uw leeftijd. In onderstaand overzicht kunt u eenvoudig zien wanneer u bij een bepaalde leeftijd huurtoeslag kunt krijgen.

Huurtoeslag leeftijd – jonger dan 18 jaar

Normaal gesproken dient u minimaal 18 jaar te zijn om huurtoeslag te kunnen ontvangen. In een aantal uitzonderingssituaties kunt u echter toch huurtoeslag krijgen!

huursubsidie

  • Zowel uw moeder als vader zijn overleden
  • U bent getrouwd geweest
  • U heeft een kind

In bovenstaande situaties kunt u mogelijk toch huurtoeslag krijgen. Uw rekenhuur moet dan liggen tussen de € 231,87 en € 409,92.

Huurtoeslag leeftijd – 18 tot 23 jaar

Als uw leeftijd tussen de 18 en 23 jaar ligt kunt u huurtoeslag krijgen. Belangrijk is het om er rekening mee te houden dat uw rekenhuur niet lager is dan €231,87, en niet hoger dan € 409,92. Als u jonger bent dan 23 jaar, en vanwege een handicap een aangepaste woning heeft, dan kunt u huurtoeslag krijgen tot een rekenhuur van € 710,68.

Huurtoeslag leeftijd – 23 jaar en ouder

Vanaf een leeftijd van 23 jaar of ouder kunt u tot de maximale rekenhuur huurtoeslag krijgen. U dient dan wel aan onderstaande voorwaarden te voldoen:

  • Uw rekenhuur ligt tussen € 231,87 en € 710,68
  • Uw inkomen is niet hoger dan € 22.100 per jaar (met toeslagpartner mag het gezamenlijke inkomen niet hoger zijn dan € 30.000)
  • Het vermogen van u, en uw mede-bewoners is per persoon niet hoger dan € 21.437

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.