Huurtoeslag aanvragen

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Wanneer u in aanmerking komt voor huurtoeslag, kunt u bij de Belastingdienst eenvoudig huurtoeslag aanvragen. Het aanvragen gaat met behulp van uw DigID. Indien u deze nog niet heeft, moet u deze eerst aanvragen. Dit is gratis, en u heeft uw code’s binnen een paar werkdagen in huis. U kunt ook zonder DigiD uw huurtoeslag aanvragen via onderstaande link:

huursubsidie

Huurtoeslag aanvragen – Wat heeft u nodig?

Om huurtoeslag aan te vragen heeft u een aantal gegevens nodig. Niet alleen van uzelf, maar ook van een eventuele toeslagpartner en andere medebewoners.

  • De geboortedatum van alle bewoners
  • De rekenhuur van uw woning
  • Een schatting van het toetsingsinkomen van u, uw toeslag partner en alle andere medebewoners.
  • De hoogte van het vermogen van u en alle andere bewoners.

Uiteraard is het vaak erg lastig om een exacte schatting te maken van het inkomen voor het komende jaar. U ontvangt uw huurtoeslag maandelijks als voorschot. De hoogte hiervan wordt mede bepaald door het inkomen dat u opgeeft aan de Belastingdienst. Indien u of een mede-bewoner een wisselend inkomen heeft, doet u er verstandig aan deze schatting hoog aan te houden. Aan het eind van het jaar maakt de Belastingdienst een definitieve berekening op basis van het exacte inkomen van dat jaar. Als dan blijkt dat u te weinig huurtoeslag heeft ontvangen, krijgt u het verschil als nog uitbetaald. Zo voorkomt u ook dat u aan het einde van het jaar een deel van het geld terug moet betalen.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.